• Deze webshop is tijdelijk gesloten. Bestellingen kunnen in de winkel gedaan worden. Op woensdag 1 september is de winkel gesloten om de collectie aan te vullen. In de maand September is de winkel van dinsdag tot zaterdag geopend, iedere maandag is...

Producten van Jardin

Jardin
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Jardin

Jardin is één van de grootste kunststof tuinmeubelen bedrijven in Europa, met als voornaamste merken Allibert en Jardin. De vraag neemt hoog toe in tuinmeubelen met een betaalbare prijs, hierdoor groeit Jardin in hoog tempo.

Jardin is onderdeel van het wereldwijde Keter concern. Keter is gespecialiseerd in de verkoop en productie van kunststof consumentenproducten. Keter behoort tot de absolute top wereldwijd.

Jardin vindt het belangrijk dat iedereen in het bedrijf zijn rol kan vervullen. Ondernemerschap is een belangrijk punt voor Jardin. Er is veel vrijheid om zaken op eigen wijze aan te pakken. Jardin is informeel en professioneel, de ontwikkeling van de medewerkers is net zo belangrijk als het ontwikkelen van verschillende producten.

Jardin geschiedenis

In 1949 richtte de heren Pierre Curtius en Ad Verschuren (Curver) in Tilburg een fabriek, voor de vervaardiging van glazen buisverpakkingen voor de cosmetische en farmaceutische industrie. In 1952 werd het bedrijf verhuisd naar Rijen.

De zoon van de heer Verschuren kreeg de opdracht om een spuitgietmachine en een matrijs te kopen. De afdelingen buismeubelen, kunststof en glas werden door Verschuren van elkaar gescheiden met elk zijn eigen bedrijfsorganisatie. De buismeubelfabriek Verco kwam onder leiding van zijn zoon.

Deze dochteronderneming maakte de bekende inklapbare stoelen, tafels en ligstoelen samengesteld uit een lichtmetalen buisframe omkleed met stof en als topper strijktafels. Er werd alleen geïnvesteerd in het hoogstnodige. Het gevolg hiervan was dat het bedrijf werk verkocht in 1968 aan het bedrijf Rewin.

Wat jaren later is Rewin weer overgenomen door Verschuren. Die Curver had verlaten en opnieuw een kunststofverwerkend bedrijf had opgezet met de naam: Industrial Mouldings.

Uit dit bedrijf is Jardin voort gekomen. Vanaf 1993 is Jardin onderdeel van Keter. Onder Keter is Jarding uit gegroeid tot de grootste leverancier van kunststof tuinmeubelen in Europa.

Heeft u misschien een vraag?

[email protected] 0523 270 680
Heeft u misschien <strong>een vraag?</strong>
Laatst bekeken